Всеки страстен почитател на пурите знае, че това са доста капризни продукти. За да могат да "оцелеят" е нужно или да се изпушат веднага , или да се положат немалко усилия за „гледането” им. Това се постига чрез създаване на определен температурен режим - около 19° С и оптимален процент на влажност, равен на 65-75%. Но има и трети вариант, най- сигурният и надежден – използването на е хумидор. Появата им датира от началото на XIX в. Колекционери на пури в онези времена били уважавани джентълмени, които можели да си позволят подобно богатство. Съхранявайки пурата в хумидор, то външните въздействия не са страшни, достатъчно е да се регулират показателите за съхранение. Предложение за изискан подарък - луксозен комплект хумидор за 20 бр. пури,кожен калъф за две пури, пепелник и ножичка.