За да поръчате желаната от Вас стока  не е необходимо да се регистрирате в www.menstyle.bg.  С регистрацията си в Menstyle  Вие давате съгласието си да получавате рекламни търговски съобщения от MenStyle. Във всяко търговско съобщение ще имате избор да прекратите по-нататъшното получаване на рекламни търговски съобщения. Вашите лични данни няма да бъдат предоставяни на трети лица (те се използват само и единствено с цел доставка на поръчаните от Вас стоки до посочен от Вас адрес).
Потвърждението за приети поръчки ще бъде изпратено до Вас до e-mail, с който сте се регистрирали, или  по телефона. При неосъществяване на телефонен контакт до 2 дни след получаването на Вашата заявка, по причини от Ваша страна, считаме поръчката за анулирана. Цената, която е посочена е с включено ДДС и включва цената на стандартна доставка на посочения от Вас адрес.
 
Доставка на продуктите
 
Поръчаните стоки  се доставят чрез куриерска фирма  Рапидо за градовете:  София, Варна, Пловдив, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Ямбол, Стара Загора до посочен от Вас адрес или до офис на Рапидо. За останалите населени места доставките се извършват от куриерска фирма Спиди.
Заплащането чрез услугата  наложен платеж  се извършва в момента на получаване на поръчката от куриера. 


 
Срок на доставка

Поръчки направени до15.00 часа ще бъдат обработени, дадени на куриер и изпратени за получаване на следващия ден, или следващия работен ден, ако са получени в събота или неделя.
При ненавременна доставка от страна на куриерската фирма, www.menstyle.bg  не носи никаква отговорност и не дължи неустойка на клиента.
 
 
Цена на доставка
 
Стойността на доставката е за сметка на menstyle.bg  и е БЕЗПЛАТНА към получателя. В случаите когато се налага доставката  в  същия работен ден,  в рамките на три часа за гр. София, експресната доставка е на стойност 14 лв. и се заплаща от получателя. Ако желаете Вашата пратка да е с фиксиран час – стойността на услугата е 2.40 лв. и е за сметка на получателя.
 
 

Продуктите от категории: Букети от бонбони, Кошници с подаръци и Романтични подаръци, Персонализирани подаръци  са със срок на доставка от минимум 2 работни дни.
 
Нашите букети са изящни и изборът, който можете да направите е огромен - за съжаление някой от тях са сезонни и понякога може да не бъдат в наличност в дадената част на България - в такъв случай нашите локални флористи ще заменят цветето или зеленината с негов еквивалент като цена и вид - това се налага в много редки случай, но по този начин не се нарушава цялостния вид на букета или кошницата - целта е винаги да бъде запазен цвета на аранжировката и нейната форма. Ако не можем да се справим с това - не приемаме заявката за което ще бъдете своевремено уведомени.
 
 

 1. Общи Условия
 
 
Онлайн магазинът за подаръци  menstyle.bg  и услугите предлагани в него функционират при условията на по-долу описаните правила.  Използването на онлайн магазина предполага, че Вие приемате всички изброени правила и условия и се съгласявате с тях. Ако Вие, като потребител не сте съгласен с едно или повече от правилата за ползване на този сайт,  имате право да се въздържите от ползването му, в противен случай автоматично се счита, че потребителят приема всички условия. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра на menstyle.bg  или чрез заплащане на платените услуги предлагани от него, потребителят се съгласява изцяло да приеме и спазва тези Общи условия.
 
.
2. Правила за използване на сайта

Ваше право е да разглеждате  материалите публикувани в menstyle.bg (наричан за краткост "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при  спазване и съобразяване с всички авторски права. Не се разрешава материалите от този  Сайт да се променят, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или ползвани  с търговска цел. Използването на публикуваните в този Сайт материали и снимки в други сайтове е забранена. Материалите на този  Сайт са под закрилата на закона за Авторското право  и всяка непозволена употреба ще се счита за нарушение на авторско право, права върху търговски марки, патенти или други законови разпоредби.

3.Права и отговорности на страните

Задълженията на Сайта по отношение на предлаганите продукти се управляват от съответните договорни споразумения с производителите и вносителите на представените продукти. menstyle.bg  има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в цените и публикуваните материали. Възможно е някоя от информациите публикувани в този Сайт да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са налични в момента. За повече информация за наличностите на  продуктите се свържете с нас на посочените координати за контакти.
4. Информация от потребителите

Сайтът  не иска да получава конфиденциална или защитена информация от Вас. Всички материали и информация, както и други съобщения, изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права.  Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до menstyle.bg , с цел получаването на даден продукт от този Сайт, е под закрилата на Закона за защита на личните данни.  Нямате право да излагате или изпращате към или от този сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони в Република България.
Пазаруването в menstyle.bg  не е обвързано със задължителна регистрация и Ваше право е сами да прецените кой начин на пазаруване да изберете. При пазаруване с регистрация получавате облекчението за  еднократно въвеждане на  своите данни и при следващо пазаруване те автоматично да бъдат въведени. Сайтът  използва подадената лична  информация, с цел да се установят по-добре Вашите нужди и да Ви бъдат предоставени продукти, отговарящи на Вашите изисквания. В някои случаи можем да  използваме изпратената от Вас информация, за да Ви бъде помогнато да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, за да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши нови  продукти и промоционални оферти.5. Гаранция и рекламации на стоките

Всички стоки в он-лайн магазин menstyle.bg  са нови, от официални вносители и представители на фирми или от производители.

При предявяване на рекламация, представител на магазина може да поиска снимка или връщане на повредената стока като доказателство и основание за рекламацията.
Във всички случаи на връщане на закупена стока се изисква предварително уведомление  в писмен вид на info@menstyle.bg
При предявяване на рекламацията на стоката потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за замяна на стоката с друга.  Рекламацията се обработва по реда на подаване, само в писмен вид. Рекламацията се приема  ако тя е предявена своевременно. Ако menstyle.bg приеме, че рекламацията е основателна тя ще бъде удовлетворена съгл. Чл.113 и 114 от ЗЗП.
Ако при получаване на стоката клиентът установи, че избраната стока не съответства на неговите желания, то тя може да бъде подменена с друга, като разходите за куриерската услуга при подмяната са за сметка на клиента.

При връщането на стоки поради отказ от страна на клиента и с предварително съгласуване от страна на menstyle.bg , куриерските услуги по транспортирането на стоката от магазина до клиента и обратно са изцяло за сметка на клиента.
Отказът от страна на клиента за приемане на доставена стока, при направена поръчка в он-лайн магазин menstyle.bg, без реална основателна причина, подлежи на съдебна отговорност.  

6.Промяна на цени на стоки

 Он - лайн магазин menstyle.bg  има правото да променя цените по свое усмотрение  и по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената,  която е била актуална по време на сключване на договора. При намаляване на цени се поставя  новата цена до старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на валидност на намалената цена, то тя важи до  изчерпване на количествата.

7. Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП и ЗЕТ, ние от menstyle.bg сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация относно фирмите стопанисващи този електронен магазин:

Джуниър Интернешанъл ЕООД, гр.София, ул. Витоша - 36


 - основните характеристики на стоките са дадени в описанията на всеки продукт.

- цената на стоките е в бългрски лева и е крайна
 • стойността на транспортните разходи за доставка са за сметка на menstyle.bg
 • Не се начислява  никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
   
 • Начините за доставка на стоките са единствено и само чрез  куриерска фирма.  Стоките не се предават  лично.
   
 • Плащането на стоките  чрез наложен платеж и авансово – потребителят плаща цената на цялата стока, за която предварително заявява, че е съгласен да заплати.
   

8.Отказ от стоката


Всеки потребител има  право да се откаже от поръчаната  стока в срок от 7 работни дни от получаване и в случай, че тя не е използвана и не е нарушена целостта на опаковката и бъде върната във вида, в който е получена, при условията по чл.55 от ЗЗП. При отказ от страна на потребителя да приеме стоката той е длъжен да я върне обратно в 7 дневен срок. При случай на връщане на стоката, трябва да бъде получено предварително уведомление в писмен вид. Разходите за куриерските услуги при връщане на стоката са за сметка на клиента.
menstyle.bg се задължава да върне заплатената сума за продукта в тридесет дневен срок , който започва да тече от реалното получаване на отказаната стока.
При получаване  на стоката купувачът трябва да я прегледа и ако не отговаря на изискванията да уведоми незабавно интернет магазина. Ако купувачът не направи това, стоката се смята за одобрена, като съответстваща на изискванията, освен за скрити недостатъци.
При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид ,  се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребител сте упражнили правото си на отказ. 
При нарушения на външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за съставяне на протокол за увредена пратка.
В случаи, че не можем да изпълним задълженията си, поради изчерпана наличност на съответната стока, ние сме длъжни да уведомим потребителя и да възстановим платените от него суми в срок до 30 дни от датата, на която е следвало да изпълним задължението си по поръчката на клиента.

10. Правно регулиране

Приложимото право в отношенията между електронен магазин menstyle.bg , неговите доставчици и потребителите е Българското законодателство.
Всички допълнителни въпроси можете да изпращате в писмен вид на info@menstyle.bg
Използвани съкращения:
ЗЗП – Закон за защита на потребителите
ЗЕТ – Закон за Електронната търговия.
 
електронен адрес : info@menstyle.bg
адрес за кореспонденция и рекламационно връщане на артикули :
София,  офис Люлин на куриерска фирма  Рапидо
Нито една част от тези общи условия не могат да бъдат копирани от трето лице без съгласието на приносителя !